04/09/1403  
 
یکشنبه, ۲۲ شهریور ۱۳۹۴ ۱۴:۳۸ ۲۰
طبقه بندی: اخبار سازمان
چچ
لزوم حمایت دولت در کنار سپردن امور به بخش خصوصی

در همایش رایانش ابری و تاثیر آن بر اکوسیستم پهن باند کشور مطرح شد:

لزوم حمایت دولت در کنار سپردن امور به بخش خصوصی

در همایش رایانش ابری و تاثیر آن بر اکوسیستم پهن باند کشور نخستین خدمات زیرساختی رایانش ابری (Iaas) با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و ناصر علی سعادت رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور و جمعی از مسئولان و کارشناسان حوزه رایانش ابری رونمایی شد

 

 

به گزارش روابط عمومی سازمان نصر کشور ، محمودواعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با رونمایی از نخستین خدمات زیرساختی رایانش ابری (Iaas) گفت: در هر مسئولیتی، چه دولتی و چه خصوصی، باید احساس کنیم نسبت به حرکت دنیا در زمینه فناوری های ارتباطی ، عقب هستیم. برنامه پسا تحریم دولت بر بستر سیاست های اقتصاد مقاومتی بنا گذاشته شده است و باید به مثلث دولت ، دانشگاه ، شرکت های خصوصی برای گسترش خدمات حوزه  ICT توجه کرد. 

او دیتاسنتر را کارخانه حوزه ICT خواند و افزود: هر چه دیتا سنتر افزایش یابد؛ رونق کسب و کار خدمات و سرویس ها بیشتر می شود.
در ادامه این همایش پنل تخصصی بررسی راهکارهای تجاری سازی در زمینه های رایانش ابری با حضور ناصرعلی سعادت رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور، سهیل مظلوم نایب رئیس پیشین سازمان نظام صنفی رایانه ای، خسرو سلجوقی عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات، جعفر محمودی و محبوبی برگزار شد.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور،  با تاکید بر اینکه دیتا سنتر عرصه ای است که باید زمینه حضور بخش خصوصی در آن فراهم شود و افزود:  نباید به دلیل حمایت از استارتاپ ها به بخش خصوصی لطمه وارد کرد. دولت در زمینه حمایت از استارتاپ ها باید آنها به سوی شرکت های فعال در بخش خصوصی هدایت کند تا ضمن کمک به آنها چرخه بازار و سرمایه گذاری را هم تکمیل کند. اما وقتی دولت وارد بازار بخش خصوصی شود، لطمه های سنگینی را به آن وارد می کند. علاوه بر این دولت باید از شرکت های قدیمی و فعال نیز حمایت کند.
نایب رئیس پیشین سازمان نظام صنفی رایانه ای نیز در ادامه پنل با رویکرد انتقادی تاکید کرد امور باید به بخش خصوصی سپرده شود و گفت: دولت در کنار حمایت، باید امور را بخش خصوصی واگذار کند و عرصه را برای ورود و بالندگی آن فراهم سازد. طی سال ها هر بار دولت با چنین نگاهی به بخش خصوصی رجوع کرد، شاهد اتفاقات خوبی بودیم. 
او بر لزوم ارتباط دانشگاه با بدنه صنف و فعالان بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: لازم است در ابتدای شکل گیری یک طرح آن را با بخش خصوصی در میان بگذاریم. هنگامیکه ایده ای در دانشگاه شکل می گیرد باید با نیازهای بازار و شرایط موجود سنجیده شود، شرکت فعال بخش خصوصی است که با این موارد آشنایی دارد و می تواند با ارزیابی طرح و وضعیت موجود بازار، راهنمایی مناسب ارائه کرده و حتی اقدام به سرمایه گذاری و تبدیل طرح به یک کسب و کار موفق کند. 
سلجوقی نیز در بخش پایانی موضوعات متنوع مطرح شده در پنل را جمع بندی کرد و گفت: ما در کشور با افراط و تفریط در برابر بخش خصوصی مواجه هستیم. برای مثال مسئله ای مانند وام وجوه اداره شده در کشور ایتالیا نیز وجود دارد. در ایتالیا متوسط بازگشت وام پرداخت شده یک درصد است و در ایران 50 درصد است. تجربه کشورهای دیگر نشان می دهد که اعطای وام به بنگاه چنین نتایجی به بار می آورد که بیش از نیمی از منابع پرداخت شده باز نمی گردد. اما اگر به واسط، که در اینجا سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور به عنوان تشکل و نماینده بخش خصوصی است، این مسئولیت داده شود، نتیجه متفاوت خواهد بود.
 
منبع:
آدرس کوتاه شده: